Megnyílt a megfelelőségi vizsgálat online önértékelési felülete

Az OFA Nonprofit Kft. GINOP-5.1.2-15-2016-00001 PiacTárs kiemelt projekt Társadalmi Vállalkozás Működési Sztenderdek Stratégiai Munkacsoportja keretében, a területet alaposan ismerő szakemberek, társadalmi vállalkozók bevonásával kialakításra került egy olyan sztenderdizált, egységes fogalmi keretrendszer és megfelelőségi kritériumrendszer, mely alapján eldönthető, hogy egy adott szervezet valóban társadalmi vállalkozásnak tekinthető-e.

A 6 működési területet, többek között az üzleti tervezést, szervezetfejlesztést, társadalmi szerepvállalást érintő megfelelőségi vizsgálat célja, hogy a különböző ágazati területeken és jogi formában tevékenykedő társadalmi vállalkozások számára közös értékalapú elismerést, egységes meghatározást biztosítson.

A vizsgálaton megfelelt társadalmi vállalkozások a megfelelőségi nyilatkozattal garanciát biztosítanak termékeik vagy szolgáltatásaik iránt érdeklődő potenciális vevők, felhasználók, támogatók számára annak minőségéről és a szervezet valós társadalmi értékteremtéséről. A nyilatkozat mindemellett a GINOP-8.8.1-17 hitelkonstrukció igénybevételéhez bemenetet biztosít, illetve megszerzése a GINOP-5.1.7-17 felhíváshoz kapcsolódó előminősítésen is értékes plusz pontokat jelent.

A megfelelőségre vonatkozó eljárásrend letölthető innen, röviden összefoglalva: a megfelelőségi vizsgálat a PiacTárs honlapon történő regisztrációval, majd az online önértékelési felület kitöltésével indul, amely lehetővé teszi a szervezet sztenderdeknek megfelelő működésének áttekintését, végül egy szemlével zárul, ahol a társadalmi vállalkozások pitching és prezentációs technikákat sajátíthatnak el, valamint közvetlen visszajelzést kapnak társadalmi vállalkozásuk működéséről. A prezentáció előkészítéséhez szakértő segítséget kapnak a vizsgálat során. A szemlén potenciális vevők és támogatók is részt vehetnek, így a bemutatkozás során egyúttal lehetőség nyílik a szervezet tevékenységeinek promotálására is.

A vizsgálaton megfelelt legsikeresebb társadalmi vállalkozások számára megjelenési lehetőséget biztosítunk a PiacTárs kiemelt projektben megjelenő Módszertani Kézikönyvekben, PiacTárs és OFA honlapon, hírlevelekben, illetve az OFA Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényeken, mint referencia társadalmi vállalkozás.