Bemutatkozás

PiacTárs - Kiemelt projekt a társadalmi vállalkozások ösztönzésére a fenntartható és versenyképes szociális gazdaság érdekében


Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (röviden: OFA Nonprofit Kft.) és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (röviden: IFKA NKft.) és a Pénzügyminisztérium által alkotott konzorcium 2016. január 1-jén kezdte meg a „PiacTárs” kiemelt projekt megvalósítását.

A projekt célja a társadalmi célú vállalkozások dinamizálása és stabilizálása – piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése révén, fenntartható üzleti modell alapján – tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében.

E cél érdekében az OFA Nonprofit Kft. térítésmentes szakmai szolgáltatásokat biztosít (tanácsadások, szakterületi tanácsadások, mentorálás, tudásbővítő rendezvények, hálózatosodást támogató rendezvények, társadalmi vállalkozási sztenderdek kialakítása és bevezetése, projektlátogatások, piaci jelenlétet erősítő online szolgáltatások stb.), melyek a társadalmi vállalkozások versenyképes, fenntartható piaci működését segítik. 

A „PiacTárs” kiemelt projekt további fontos szolgáltatása a társadalmi vállalkozások projektterveinek minősítése és fejlesztése a GINOP-5.1.3-16 pályázati konstrukcióhoz kapcsolódóan. A GINOP-5.1.3-16 konstrukció keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium által biztosított forrásra kizárólag az IFKA NKft. által megvalósított minősítési és fejlesztési folyamat végén kiadott Minősítő tanúsítvány birtokában pályázhatnak a társadalmi vállalkozások.