Hatmilliárdra Pályázhatnak a Társadalmi Vállalkozások

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése címmel hatmilliárd forint keretösszegű pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, a pályázók 6,5 millió és 250 millió forint közötti fejlesztési forrást nyerhetnek el.

A  társadalmi vállalkozások azon nonprofit és civil szervezetek, amelyek társadalmi célkitűzéseik mellett üzleti célokkal is rendelkeznek, gazdálkodásuk eredményét a társadalmi cél érdekében visszaforgatják, valamint költségvetésükben és szervezeti működésükben érvényesítik a részvételen alapuló döntéshozatal elvét – mondta a pályázat bejelentésekor Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. (Itt olvashat róluk bővebben.)

A társadalmi vállalkozások fontos foglalkoztatók, ezért erősíteni kell pénzügyi fenntarthatóságukat – hangsúlyozta az államtitkár. A felhívással a már működő szervezetek bázisán új társadalmi célú vállalkozások létrehozását szeretnék segíteni, illetve tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozására ösztönözni a már működő társadalmi vállalkozásokat, piacképes termékek és szolgáltatások előállításával.

A projekt keretében elvárás, hogy a for- és non-profit szektor szereplőivel létrejövő üzleti kapcsolatok a későbbiekben biztosítsák a szervezetek stabil működési hátterét – emelte ki az államtitkár.

Pályázatot olyan társadalmi vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek, alapítványok és egyesületek nyújthatnak be, amelyek a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projektben minősített társadalmi hasznossággal és megfelelő üzleti tervvel rendelkeznek.

A sikeres társadalmi vállalkozás receptje
A társadalmi vállalkozások működéséhez éppúgy elengedhetetlen a jó üzleti terv és a fenntartható gazdálkodás, mint minden más cégnél. Ahhoz azonban, hogy társadalmi szerepüket is sikeresen betöltsék, még sok másra is szükség van. A sikerrecept számos eleme minden cég számára hasznos tanács!

Az érdeklődő társadalmi vállalkozások, vagy azzá válni kívánó szervezetek számára az üzleti modell fejlesztéséhez szakmai tanácsadás felkészítést, a megvalósítás során mentorálást nyújt és hálózatosodásukat elősegíti az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátotolt Felelőségű Társaság és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által alapított konzorcium a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projekt keretei között.

A pontos kiírást itt találja.

Forrás: piacesprofit.hu
http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/hatmilliardra-palyazhatnak-tarsadalmi-vallalkozasok/