2015-ben Díjazott Társadalmi Vállalkozások a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázaton

2015-ben a legjobb termék-előállító társadalmi vállalkozásnak a Mucsonyi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. bizonyult, amely egyedi bútorok gyártásával foglalkozik - tervezéstől a kivitelezésig. Bemutatkozó videója az alábbi linken elérhető:
https://www.youtube.com/watch?v=-St5lXHesT8

„A Hozzáadott Helyi Érték Díj nagyszerű lehetőséget jelentett cégünknek, hatalmas megtiszteltetés volt az OFA és a Belügyminisztérium munkatársaitól a Budapesti rendezvényen átvenni. Az itt készült képeket megosztva ismerőseinkkel sokan gratuláltak és további sikereket kívántak munkánkhoz. A szakma szeretete töretlen, jelenleg egy új korszerű csarnok épül munkatársaink legnagyobb örömére a fejlődés újabb mérföldköveként! Köszönet érte!

Harsányi Róbert, Mucsonyi Nonprofit Kft.”

2015-ben nyertes legjobb szolgáltató társadalmi vállalkozás a Borostyán Szociális Szövetkezet lett, amely egészséges élelmiszereket forgalmazó boltot működtet. Bemutatkozó videója az alábbi linken megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=kIzAEhJ9a6w

„A Borostyán Szociális Szövetkezet elnyerte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által adományozott Hozzáadott Helyi Érték Díj 2015 Legjobb szolgáltató társadalmi vállalkozás címet és a közönségdíjat is. Szövetkezetünk számára ez azért volt egy fontos elismerés, mert pályázati forrás nélkül végzett társadalmi vállalkozásunkat ismerte el egy szakértői zsűri, megerősítette, partnereinket, vásárlóinkat abban, hogy társadalmi, közösségi, egyéni szinten is lehet hasznos egy vállalkozás.

Személy szerint az én számomra - aki a pályázati anyagot összeállítottam és a versenyben a prezentációt tartottam - a díj elnyeréséhez vezető út tanulási folyamat is volt - például az, hogy 5 perc alatt kell megmutatni mindent, ami fontos.

Virágh Enikő a Szociális Szövetkezet vezetője”

2015-ben a legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás díját a Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet érdemelte ki, amely közösségi zöldség- és gyümölcslé gyártásával foglalkozik. Bemutatkozó videója az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=pCMfUcPywrg