Bemutatkozik a Hozzáadott Helyi Érték Díj 2016 különdíjasa

Bemutatkozik a Hozzáadott Helyi Érték Díj 2016 különdíjasa, a Re-Cikli Műhely.

Biciklin innen és túl

2016-ban a Hozzáadott Helyi Érték Díj zsűrije különdíjat ajánlott fel Baktalórántháza és Térsége Szociális Szövetkezet, Re-Cikli Biciklin innen és túl című projektje részére.

  • Mivel foglalkozik a Re-Cikli Műhely?

 A Re-Ciklinél felújított kerékpárokat készítünk, illetve – az ehhez fel nem használt alkatrészekből – biciklis ékszereket, kiegészítőket és design lakberendezési tárgyakat. Minden termékünk egyedileg, kis szériában, kézzel készül. Gyártásuk során törekszünk a leginkább környezetbarát anyagok és technikák alkalmazására. Termékeinket webáruházon keresztül értékesítjük (www.reciklimuhely.hu), de megtekinthetők, megrendelhetők és átvehetők a Debrecen belvárosában található bemutatótermünkben is.

Termékeink nagy részét a Baktalórántházán (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) található műhelyünkben állítjuk elő, ahol. olyan munkatársak dolgoznak, akik helyben a munkaerőpiacon nehezen tudnának elhelyezkedni. Számukra lehetőséget biztosítunk arra is, hogy tulajdonosként is bekapcsolódjanak a vállalkozás működtetésébe. Műhelyünkben a termékek előállítása mellett olyan hiánypótló szolgáltatások is helyet kapnak, melyek ebben a hátrányos helyzetű kistérségben a lakosság számára nem vagy csak nehezen elérhetőek (pl. kerékpár-javítás, kés- és szerszámélezés, kulcsmásolás).

,  

  • Mit vártok a díjtól?  

A Hozzáadott Helyi Érték Díjra azért pályáztunk, mert szerettük volna, hogy szélesebb körben, egy más típusú „piacon” váljanak ismertebbé a termékeink. Úgy gondoltuk, díjazottként előnnyel, már egy – szakmai, szakértői körben - elismert kezdeményezésként tudunk bemutatkozni egy, a társadalmi vállalkozásokkal foglalkozó szakemberek, társadalmi vállalkozók, valamint a társadalmi vállalkozások iránt nyitott érdeklődők előtt.

  

  • Mit gondoltok az olyan kezdeményezésekről, amelyek kiemelik a társadalmi vállalkozások értékteremtő jelentőségét?

Mindenképpen hasznosnak és fenntartandónak tartjuk. A Hozzáadott Helyi Érték Díj leginkább akkor előnyös a társadalmi vállalkozások számára, ha lehetőséget nyújt számukra, hogy olyan körökben ismertessék meg magukat, akikkel eddig nem sikerült.

  • Mit gondoltok, milyen (új) lehetőségeket hoz ez nektek?

A Hozzáadott Helyi Érték Díj átadóján sok pozitív visszajelzést kaptunk a megjelent vendégektől, érdeklődőktől a termékeink kapcsán. Reméljük, akik megismertek minket a díj által tovább viszik jó hírünket, aminek köszönhetően szélesebb körben is hallanak majd termékeinkről, és így bővíteni tudjuk a célpiacunkat.

Nyilván nem hagyható szó nélkül a díjjal járó nyeremény sem. Különdíjasként mi egy táblagépet nyertünk, amely nagyon hasznos eszköznek bizonyult vállalkozásunk számára: bemutatótermünkben ennek a tabletnek a segítségével tekinthetik meg vásárlóink webáruházunkat, átböngészhetik, majd megrendelhetik termékeinket. Úgy gondoljuk, az új eszköz hozzájárul szolgáltatásaink minőségének fejlesztéséhez.

A díjátadóról készült cikkünket itt találja, valamint a képeket itt tekintheti meg.