Projekttervek minősítése, fejlesztése

A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Széchenyi 2020 keretében meghirdetésre kerülő GINOP-5.1.3-16 pályázati konstrukció (https://www.palyazat.gov.hu/) keretében társadalmi vállalkozások üzleti tevékenységének erősítésére nyílik lehetőség foglalkoztatási szerepük növelése érdekében. A pályázaton való részvétel alapfeltétele, hogy a pályázó társadalmi vállalkozás minősítő tanúsítvánnyal rendelkezzen a tervezett fejlesztés üzleti életképessége és társadalmi hasznossága tekintetében. Pályázni tehát csak a minősítés megszerzését követően és azzal a projekttervvel lehet, amely minősítésre került. A minősítés és az ehhez kapcsolódó – a minősítést és a projektek megvalósítását, fenntarthatóságát támogató – szolgáltatások térítésmentesek. 

 

A GINOP-5.1.3-16 pályázati konstrukció keretében pályázni kívánó társadalmi vállalkozások projektötleteinek előszűrését, fejlesztését és előminősítését az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (www.ifka.hu) a GINOP-5.1.2-15-2016-00001 „PiacTárs” kiemelt projekt keretében kapott felhatalmazás alapján végzi annak érdekében, hogy a konstrukció keretében pályázható vissza nem térítendő források a lehető legjobb hatásfokkal hasznosuljanak a társadalmi vállalkozások fenntartható működése érdekében. A projektötlet feltöltéséhez szükséges, valamint a minősítési folyamatot bemutató információk és a kitöltendő elektronikus adatlapok az alábbi webes felületen érhetők el.

A minősítési folyamat során sikeresen megfelelt társadalmi vállalkozások erről minősítő tanúsítványt kapnak, amely feljogosítja őket a vissza nem térítendő pályázati források igénybevételére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a minősített projektötletek automatikusan támogatásban részesülnek. 

Az előminősítésen megfelelt, de fejlesztendő projektötleteket az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. online fejlesztésben és kontaktórás fejlesztésben részesíti az üzleti és társadalmi szemlélet kialakítása érdekében. Az IFKA nKft. fejlesztési tevékenysége a projekttervekre irányul.

A minősítési folyamat- és szempontrendszerről bővebben itt tájékozódhat, illetve a minősítési folyamat- és szempontrendszer ismertető anyag letölthető honlapunkról.

Folyamatábra
Folyamatábra

A MINŐSÍTÉSI FOLYAMAT ÜTEMTERVE

  • A projekttervek beadásának legkorábbi időpontja: 2016. augusztus 25.
  • Az üzleti és társadalmi hasznosság szempontok szerint történő előminősítésére rendelkezésre álló idő: a beadástól számított legfeljebb 30 munkanap.
  • Az előminősítésen sikeresen szerepelt, további fejlesztést nem igénylő projekttervek számára minősítő tanúsítvány kiadása 5 munkanap.
  • Az előminősítésen sikeresen szerepelt és szükséges fejlesztést követően ismét benyújtott minősítési kérelmek elfogadására/elutasítására rendelkezésre álló idő: a beadástól számított 15 munkanap.
  • A fejlesztést követő minősítésen sikeresen szerepelt projekttervek számára minősítő tanúsítvány kiadása 5 munkanap.
  • A GINOP-5.1.3-16 pályázatok benyújtásának legkorábbi lehetséges időpontja: 2016. szeptember 1. (ezt követően a beadás 2018. szeptember 3-ig, illetve a források kimerüléséig folyamatos).