Több százan vettek részt regionális rendezvénysorozatunkon

Idén ősszel is nagy népszerűségnek örvendett az OFA Nonprofit Kft.PiacTárs” kiemelt projektje keretében szervezett Regionális Tájékoztató Rendezvénysorozatunk.

A 2017. szeptember 27-én induló rendezvények legfőbb célja az volt, hogy a társadalmi vállalkozások átfogó képet kapjanak a GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások fejlesztése című Felhívásról, a kapcsolódó szakmai előminősítésről, továbbá a GINOP-8.8.1-17 Foglalkoztatás ösztönzése célú Hitelprogram részleteiről és követelményrendszeréről.

A rendezvények 6 helyszínen az alábbi időpontokban kerültek megrendezésre:

  • Miskolc - 2017.09.27.
  • Debrecen – 2017.09.28.
  • Székesfehérvár - 2017.09.29.
  • Szombathely – 2017.10.04.
  • Pécs – 2017.10.10.
  • Szeged – 2017.10.11.

A tájékoztatók alkalmával az OFA Nonprofit Kft. bemutatta a „Piactárs” kiemelt projekt térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásait és az elmúlt időszakban megvalósult legfőbb eredményeket, módszertani anyagokat, fejlesztéseket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium előadói ismertették a GINOP-5.1.7-17 felhívást, továbbá a Magyar Fejlesztési Bank részletezte a felhívással szoros kapcsolatban álló, kifejezetten a társadalmi vállalkozásoknak kiírt GINOP-8.8.1-17 Foglalkoztatás ösztönző hitelprogramot. Az előadások során különösen nagy érdeklődés mutatkozott a hitelfelvétellel kapcsolatos gyakorlati teendőkre, azaz konkrétan mely közreműködő pénzintézetekhez lehet fordulni hiteligénnyel kapcsolatosan.

 

Ezt megtekintheti a Magyar Fejlesztési Bank oldalán: https://www.mfbpont.hu/mfb-pont-kereso

Végül az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai részletesen ismertették a GINOP-5.1.7-17 előminősítési folyamatát, kitérve az előminősítési folyamat fő lépéseire és ütemezésére, a minimum kritériumokra, az üzleti- és a társadalmi hatás keretrendszerre.
 Az érdeklődők az előadásokat követően választ kaphattak a pályázati kiírásokkal kapcsolatban felmerült kérdéseikre, a szendvicsebéd alatt pedig egyéni konzultációra is lehetőség nyílt az előadók és a potenciális pályázójelöltek között.

Ha a rendezvénysorozaton érintett témák felkeltették az érdeklődését, tekintse meg az ott elhangzott prezentációk anyagát:

Kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz a piactars@ofa.hu, valamint pictars@ifka.hu elérhetőségeken.